Skip to main content

Posts

STACY TERUS LINCAH DAN BERTENAGA DENGAN ‘RAJA’

Recent posts

Mat Motor pun manusia: Izuan Razali

Acapkali dilabel sebagai Mat Motor, pelakon baharu yang sudah lama mencanai bakat di lapangan seni hiburan menyifatkan ia sebagai satu perkara yang positif.

Kata Izuan, Mat Motor punyai kehidupan yang tersendiri cuma corak hidup dalam mencari keceriaan hidup itu adalah cara mereka.

"Ramai yang cakap saya budak motor tetapi mereka salah. Saya sendiri pun tidak tahu kenapa digelar sebegitu sehinggakan tawaran yang diberikan pun dapat watak itu dan watak jahat.

"Mat Motor pun manusia juga punyai naluri dan perasaan. Itu cara mereka hilangkan kebosanan hidup.

"Walau bagaimanapun, saya tidak kecewa asalkan rezeki berlakon tidak putus," ujarnya kepada Sensation2u.
BACA: Tayang badan bukan sebab raih follower Instagram
Shooting filem at Melaka . . @izuanrazali #izuanrazali #ayatsingle #singleaf #solo #insanbiasa #manusiabiasa #hanyakata #mampu #kuberikan #tvcshooting #juniorartist A post shared by Izuan Razali (@izuanrazali) on May 23, 2018 at 7:21pm PDT Bercakap tentang …

Tayang badan bukan sebab raih follower Instagram

Bintang baru yang mula menghiasi industri hiburan tempatan, Raez Al-Idid menafikan kerap memuat naik foto tidak berbaju di Insta Story akaunnya bukan untuk meraih follower dengan cepat.

Menurut Raez atau nama sebenarnya Syed Shahrul Shafiq Syed Naharudin, 24, tujuannya berbuat demikian hanya sekadar menjadikan sebagai motivasi buat dirinya untuk mendapatkan susuk tubuh yang menarik.

"Bukan lah kerap pun tetapi saya akan muat naik setiap bulan. Saya ibaratkan Insta Story sebagai buku diari digital.

"Jadi dapat lah saya lihat bentuk badan saya ada perubahan dari semasa ke semasa setelah berusaha pergi ke gimnasium," katanya.

Dalam perkembangan lain, untuk tempoh terdekat pelakon drama Mr Grey ini akan memperlahankan karier lakonannya.

"Baru sahaja habis membintangi drama bersiri di Astro Ria. Jadi masa yang ada sekarang ini saya nak beri sepenuh tumpuan dulu pada projek akhir tahun saya.

"Selepas itu baru lah saya kembali aktif dan pergi ke kelas lakonan untuk …

Fizi Amer Belum Tawar Hati

Dalam hidup, masa depan adalah satu perkara yang mustahil untuk kita ramal apa yang bakal terjadi kepada diri kita.

Begitu juga buat pemilik nama Fizi Amer, daripada seorang guru kini bergelar sebagai pelakon.

"Sejujurnya saya tidak pernah terfikir menceburi bidang lakonan kerana matlamat saya hanya ingin menjadi seorang cikgu bertauliah.

"Sebagai manusia biasa, saya hanya mampu merancang, yang menentukan Yang Maha Esa.

"Jadi, andai diri saya memang dilahirkan untuk berkarya dalam industri lakonan, saya bersiap bersedia menyahut cabaran," katanya kepada Sensation2u.
BACA: Puteri Khareeza Mahu Jadi Hakim
Diajukan soalan bagaimanakah Fizi boleh menyedari dia berbakat dalam bidang lakonan? ini penjelasannya.
Done Fashion Show Eid Collection 2016 by Dato @aliffsyukriterlajaklaris. @zukieeeee. Thanks for this video @adamarjuna . Terbaikkkk! ✌🏻️ @asyrafdasley ,sorry abg Mr KL part kau suku je. 😝✌🏻️ A post shared by FIZI AMER (@fizi_amer) on May 20, 2016 at 4:12am PDT …

Puteri Khareeza Mahu Jadi Hakim

Bakat baru, Puteri Khareeza memberitahu selain mempunyai minat berlakon dia juga berhasrat untuk bergelar sebagai seorang Hakim satu hari nanti.

"Sekarang ini tengah belajar dalam bidang Perundangan di UiTM semester kedua. Namun bila dah mula berlakon ini tengok dulu macam mana percaturan untuk masa depan.

"Kerana dalam bidang lakonan pun masih baru dan banyak lagi yang perlu saya pelajari.

"Insya-Allah ada rezeki dan peluang saya mahu jadi seorang Hakim Sivil," katanya kepada Sensation2u.

MENYANYI
BACA: Fathia Latiff Buat "Comeback" Ada 2 Lelaki Cuba "Beli" Hatinya
🙈🎤 A post shared by Puteri Aszfaryna Khareeza (@puterikhareeza) on Jan 1, 2017 at 10:32pm PST Selain mempunyai pakej sebagai seorang pelakon yang cantik dan boleh berlakon dengan baik, gadis remaja ini juga mempunyai suara emas dan bakat nyanyian itu dijadikan sebagai sandaran kerja separuh masa di sebuah kelab ibu kota.

"Sejak kecil lagi dari seawal usia 7 tahun sudah menyanyi…

Fathia Latiff Buat "Comeback" Ada 2 Lelaki Cuba "Beli" Hatinya

Setelah puas berehat dan menenangkan diri daripada asakan kritikan netizen gara-gara kontroversi di media sosial sebelum ini.

Aktres, Fathia Latiff kini sudah pun mula beraksi dalam sebuah telemovie raya berjudul Matilahnak, terbitan Zeel Production Sdn. Bhd.

Terdahulu, anak kelahiran pulau mutiara ini tampil dalam satu kenyataan media memberitahu kembalinya dengan semangat baru.
It has been awhile i tak shooting and now im backkk!!! Telemovie #Matilahnak untuk Astro Citra! A post shared by Nur Fathia binti Abdul Latiff (@fatiyalatiff) on Apr 20, 2018 at 3:25am PDT BACA: Belum Habis Dia Dah "Chow"
Menurut sumber yang boleh dipercayai, Fathia, 30, melakonkan watak pontianak dengan penuh bertenaga meskipun sudah larut malam.
Sekembalinya bintang popular menerusi drama rantaian Ariana Rose, dengarnya ada jejaka berketurunan Syed yang cuba-cuba mahu "membeli" hatinya.

Waima pada malam penggambaran Fathia di lokasi, jejaka berusia lingkungan 20an itu gigih turun set unt…

Belum Habis Dia Dah "Chow"!

Nak jadi artis terutamanya pelokan ni harus lah ada disiplin, bakat sahaja tidak mencukupi untuk menjadi bintang gred A.

Sayang seribu kali sayang nama besar tetapi attitude kecik (kurang elok). Mata melihat mata mendengar dik oi.

Walau bagaimanapun, mungkin jua artis tersebut ada hal kecemasan sampaikan sukar nak bagitahu apa masalahnya ya tak?

Bukannya busy body atau nak membawang. Cuma nak pesan, masing-masing ada peranan dan kehidupan peribadi. Jadi habiskan saja lah apa yang sudah di mulakan.
BACA: Pengorbanan Arwan Dalam Industri Hiburan Bukan Main-Main
Buat pelapis-pelapis baru, esok lusa dah melakar nama di arena hiburan, jangan berperangai yang boleh buat orang sekeliling kurang senang.

Ingat, mata melihat mata mendengar.