Skip to main content

Posts

Belum Habis Dia Dah "Chow"!

Recent posts

Pengorbanan Arwan Dalam Dunia Industri Hiburan Bukan Main-Main

Dunia lakonan ataupun dunia seni, sememangnya memerlukan pengorbanan yang besar. Masa dan juga tenaga.

Bukan mudah bagi seorang individu untuk membina nama di lapangan seni hiburan. Andai anda bekerja waktu ofis, tentu sukar untuk grab peluang dan tawaran berlakon yang ada.

Begitu jua nasib sang pelapis baru ini, hampir sedekad tidak beraksi kerana faktor kerja memaksanya untuk meninggalkan dunia hiburan.

"Saya berhenti atas faktor kerja dan kerana itu lah membuatkan saya terbatas untuk terlibat dalam industri ini.

"Jadi saya terpaksa lupakan dan mungkin sudah lebih sembilan tahun tidak aktif," katanya ringkas.
BACA : 3 Kali Tukar Nama Bukan Sebab Sakit - Raez Al-Idid
Walau bagaimanapun, kini Wan kembali menyinari dunia hiburan dan lebih fokus kerana meletakkan sepenuh komitmen pada dunia hiburannya.
Babak di GERAK KHAS EPISOD 8 (BAHANA - bahagian 2) ... #gerakkhas2018 #dramabersiri #tv2 #journeytosuccess #positivevibes #positive #malemodel #iamactor #nevergiveup #keepmo…

Bekindmove Cipta Baju Boleh Bercakap Dengan Orang Kurang Upaya? Wow!

Pernah tak korang terfikir bagaimana baju boleh bercakap dengan golongan orang kurang upaya (OKU) pekak bisu? Menarik bukan?

Bekindmove merupakan sebuah organisasi baharu yang membangu golongan-golongan OKU.

Menerusi tinjauan Sensation2u di Instagram Bekindmove, organisasi MALAYSIA OUTREACH VOLUNTEER EXPERIENCE (Move) telah memulakan program mereka sejak pertengahan bulan Disember tahun lalu.

Namun fokus pengisian artikel ini adalah untuk berkongsi kepada anda berkenaan betapa hebatnya idea yang direalisasikan, baju bercakap.

Dengan inisiatif ini amatlah membantu bagi kita semua untuk berkomunikasi dengan OKU pekak bisu. Tunjuk dan angguk.
BACA: "Saya Tak Pernah Menolak" - Afiq Afendi
Cuba tengok di IG Bekindmove
#VIRAL: BAJU BILA TUNJOOK BOLEH BERCAKAP . . Bagaimana baju boleh bercakap? Teknologi yang digunakan: Tiada . Apakah perasaan anda apabila tidak mampu berkata-kata kepada OKU pekak dan bisu? . Tahukah anda perasaan OKU pekak dan bisu apabila tidak mampu berkata-kata …

Irwan Mentor Gagal Ke Separuh Akhir

Persembahan Irwan kurang ‘showmanship’! Itulah yang dikatakan oleh Edry Abdul Halim selaku juri tetap Mentor Otai pada minggu lalu ketika menyampaikan lagu ‘Hidup Dalam Mati’, nyanyian asal Syamel. Penyingkiran protégé kepada Tam Spider ini telah melenyapkan impian Irwan Ahmad untuk meneruskan perjuangannya dalam pentas Mentor Otai.
Menurut Tam Spider, selaku Mentor kepada Irwan, “Saya berpuas hati dengan persembahan kedua-dua protégé saya pada malam ini. Walaupun rezeki Irwan dalam Mentor Otai telah terhenti disini, dia telah berjaya buktikan kepada protégé-protégé lain bahawa dia mampu menjadi pesaing hebat selama dua minggu kepada protégé-protégé lain. Kenyataan ini juga dipersetujui oleh Mark Adam yang juga merupakan juri tetap yang turut mengatakan situasi Irwan di pentas malam itu adalah bahaya! Oleh itu, saya berpuas hati dengan pencapaian Irwan selama ini, dan saya berharap peminat Irwan diluar sana akan tetap menyokong Irwan.”
Selain itu, protégé kepada Zarul Husin, Azee s…

3 Kali Tukar Nama Bukan Sebab Sakit - Raez Al-Idid

Bintang baru, Raez Al-Idid memberitahu kepada Sensation2u, pertukaran nama panggilannya tidak ada kaitan dengan masalah kesihatan.

Bagaimanapun, hal sedemikian adalah untuk mengelakkan daripada orang ramai terkeliru dengan artis yang mempunyai nama yang sama.

"Sebelum ini saya menggunakan Syed Shafiq namun ada pula nama yang sama dengan nama artis lain.

"Selepas itu nak guna dan letak nama Rais tetapi kedengaran kurang komersial.

"Jadi saya ambil keputusan dengan meletakkan Raez Al-Idid sahaja," ujarnya ketika ditemui pada majlis hari ulang tahun kelahiran aktres, Jasper Supayah.
BACA: Ekmal Suhaimi Buka Je Ada Yang Goda!
Walaupun anak muda ini masih hijau dalam lapangan seni hiburan, Raez mengakui masih hijau dan banyak lagi yang perlu dipelajari.

"Enam bulan saya memulakan karier sebagai seorang pelakon selepas menerima didikan oleh pengarah Haji Zeel, saya ada juga masuk kelas ibu Fauziah Nawi dan Fauziah Ahmad Daud.

"Setelah mengikuti kelas saya sudah…

Ekmal Suhaimi Buka Je Ada Yang Goda!

Difahamkan, pendatang baru yang masih hijau dalam arena seni hiburan, pelakon, Ekmal Suhaimi memberitahu pernah melalui saat "seram sejuk" ketika menghadiri casting baru-baru ini.

"Awal tahun 2018 saya ada datang untuk casting berlakon di sebuah ibu kota.

"Masa itu saya tengah tukar baju di bilik sebelah. Tengah saya salin baju tak sempat butang lagi, talent ni terus meluru dekat saya.

"Saya tak fikir panjang terus keluar bilik sebab lain macam sangat gayanya, macam nak menggoda," katanya kepada Sensation2u.
with the new day comes new strength and new thoughts 😎💫 #vscocam A post shared by Marlsuhaimi (@ekmalsuhaimi) on Nov 28, 2017 at 7:12am PST Meskipun Ekmal, 21, perlu bersaing dengan pelakon-pelakon baru di luar sana, anak berdarah kacukan Indonesia ini percaya satu hari nanti usahanya yang tidak mengenal erti mudah putus asa akan membuahkan hasil.
BACA : "Saya Tak Pernah Menolak" - Afiq Afendi
"Saya takkan mengalah kerana saya anggap …

Joe Flizzow lancar muzik video single Melayu terbarunya – “Sampai Jadi”

Artis Sony-Kartel Joe Flizzow melancarkan muzik video single melayu terbarunya berjudul Sampai Jadi hari ini. Beliau bergandingan dengan Alif (SleeQ) untuk single ini dan proses ‘mastering’ disempurnakan jurutera bunyi tersohor dunia iaitu Chris Athens.

Muzik video Sampai Jadi bakal ditayangkan secara rasmi buat pertama kali di YouTube saluran Sony Music Kartel Vevo pada 13 April 2018.

Sampai Jadi mengambil inspirasi besar daripada pengalaman Joe Flizzow dalam industri muzik yang terus gemilang kariernya sepanjang lebih dua dekad pembabitannya. BACA: "Saya Tak Pernah Menolak" - Afiq Afendi "Sampai Jadi berkisarkan tentang adab dan tingkah laku yang diperlukan untuk berjaya dalam industri ini.

"Ia juga sebuah lagu untuk memberi motivasi kepada golongan muda untuk berkerja keras untuk mengecapi impian dan cita-cita. Tiada benda yang mustahil untuk di capai jika ada fokus dan disiplin," kata Joe Flizzow.

Muzik video Sampai Jadi diarahkan oleh Zulamran Hilmi yang…