Skip to main content

Posts

Tayang badan bukan sebab raih follower Instagram

Recent posts

Fizi Amer Belum Tawar Hati

Dalam hidup, masa depan adalah satu perkara yang mustahil untuk kita ramal apa yang bakal terjadi kepada diri kita.

Begitu juga buat pemilik nama Fizi Amer, daripada seorang guru kini bergelar sebagai pelakon.

"Sejujurnya saya tidak pernah terfikir menceburi bidang lakonan kerana matlamat saya hanya ingin menjadi seorang cikgu bertauliah.

"Sebagai manusia biasa, saya hanya mampu merancang, yang menentukan Yang Maha Esa.

"Jadi, andai diri saya memang dilahirkan untuk berkarya dalam industri lakonan, saya bersiap bersedia menyahut cabaran," katanya kepada Sensation2u.
BACA: Puteri Khareeza Mahu Jadi Hakim
Diajukan soalan bagaimanakah Fizi boleh menyedari dia berbakat dalam bidang lakonan? ini penjelasannya.
Done Fashion Show Eid Collection 2016 by Dato @aliffsyukriterlajaklaris. @zukieeeee. Thanks for this video @adamarjuna . Terbaikkkk! ✌๐Ÿป️ @asyrafdasley ,sorry abg Mr KL part kau suku je. ๐Ÿ˜✌๐Ÿป️ A post shared by FIZI AMER (@fizi_amer) on May 20, 2016 at 4:12am PDT …

Puteri Khareeza Mahu Jadi Hakim

Bakat baru, Puteri Khareeza memberitahu selain mempunyai minat berlakon dia juga berhasrat untuk bergelar sebagai seorang Hakim satu hari nanti.

"Sekarang ini tengah belajar dalam bidang Perundangan di UiTM semester kedua. Namun bila dah mula berlakon ini tengok dulu macam mana percaturan untuk masa depan.

"Kerana dalam bidang lakonan pun masih baru dan banyak lagi yang perlu saya pelajari.

"Insya-Allah ada rezeki dan peluang saya mahu jadi seorang Hakim Sivil," katanya kepada Sensation2u.

MENYANYI
BACA: Fathia Latiff Buat "Comeback" Ada 2 Lelaki Cuba "Beli" Hatinya
๐Ÿ™ˆ๐ŸŽค A post shared by Puteri Aszfaryna Khareeza (@puterikhareeza) on Jan 1, 2017 at 10:32pm PST Selain mempunyai pakej sebagai seorang pelakon yang cantik dan boleh berlakon dengan baik, gadis remaja ini juga mempunyai suara emas dan bakat nyanyian itu dijadikan sebagai sandaran kerja separuh masa di sebuah kelab ibu kota.

"Sejak kecil lagi dari seawal usia 7 tahun sudah menyanyi…

Fathia Latiff Buat "Comeback" Ada 2 Lelaki Cuba "Beli" Hatinya

Setelah puas berehat dan menenangkan diri daripada asakan kritikan netizen gara-gara kontroversi di media sosial sebelum ini.

Aktres, Fathia Latiff kini sudah pun mula beraksi dalam sebuah telemovie raya berjudul Matilahnak, terbitan Zeel Production Sdn. Bhd.

Terdahulu, anak kelahiran pulau mutiara ini tampil dalam satu kenyataan media memberitahu kembalinya dengan semangat baru.
It has been awhile i tak shooting and now im backkk!!! Telemovie #Matilahnak untuk Astro Citra! A post shared by Nur Fathia binti Abdul Latiff (@fatiyalatiff) on Apr 20, 2018 at 3:25am PDT BACA: Belum Habis Dia Dah "Chow"
Menurut sumber yang boleh dipercayai, Fathia, 30, melakonkan watak pontianak dengan penuh bertenaga meskipun sudah larut malam.
Sekembalinya bintang popular menerusi drama rantaian Ariana Rose, dengarnya ada jejaka berketurunan Syed yang cuba-cuba mahu "membeli" hatinya.

Waima pada malam penggambaran Fathia di lokasi, jejaka berusia lingkungan 20an itu gigih turun set unt…

Belum Habis Dia Dah "Chow"!

Nak jadi artis terutamanya pelokan ni harus lah ada disiplin, bakat sahaja tidak mencukupi untuk menjadi bintang gred A.

Sayang seribu kali sayang nama besar tetapi attitude kecik (kurang elok). Mata melihat mata mendengar dik oi.

Walau bagaimanapun, mungkin jua artis tersebut ada hal kecemasan sampaikan sukar nak bagitahu apa masalahnya ya tak?

Bukannya busy body atau nak membawang. Cuma nak pesan, masing-masing ada peranan dan kehidupan peribadi. Jadi habiskan saja lah apa yang sudah di mulakan.
BACA: Pengorbanan Arwan Dalam Industri Hiburan Bukan Main-Main
Buat pelapis-pelapis baru, esok lusa dah melakar nama di arena hiburan, jangan berperangai yang boleh buat orang sekeliling kurang senang.

Ingat, mata melihat mata mendengar.

Pengorbanan Arwan Dalam Dunia Industri Hiburan Bukan Main-Main

Dunia lakonan ataupun dunia seni, sememangnya memerlukan pengorbanan yang besar. Masa dan juga tenaga.

Bukan mudah bagi seorang individu untuk membina nama di lapangan seni hiburan. Andai anda bekerja waktu ofis, tentu sukar untuk grab peluang dan tawaran berlakon yang ada.

Begitu jua nasib sang pelapis baru ini, hampir sedekad tidak beraksi kerana faktor kerja memaksanya untuk meninggalkan dunia hiburan.

"Saya berhenti atas faktor kerja dan kerana itu lah membuatkan saya terbatas untuk terlibat dalam industri ini.

"Jadi saya terpaksa lupakan dan mungkin sudah lebih sembilan tahun tidak aktif," katanya ringkas.
BACA : 3 Kali Tukar Nama Bukan Sebab Sakit - Raez Al-Idid
Walau bagaimanapun, kini Wan kembali menyinari dunia hiburan dan lebih fokus kerana meletakkan sepenuh komitmen pada dunia hiburannya.
Babak di GERAK KHAS EPISOD 8 (BAHANA - bahagian 2) ... #gerakkhas2018 #dramabersiri #tv2 #journeytosuccess #positivevibes #positive #malemodel #iamactor #nevergiveup #keepmo…

Bekindmove Cipta Baju Boleh Bercakap Dengan Orang Kurang Upaya? Wow!

Pernah tak korang terfikir bagaimana baju boleh bercakap dengan golongan orang kurang upaya (OKU) pekak bisu? Menarik bukan?

Bekindmove merupakan sebuah organisasi baharu yang membangu golongan-golongan OKU.

Menerusi tinjauan Sensation2u di Instagram Bekindmove, organisasi MALAYSIA OUTREACH VOLUNTEER EXPERIENCE (Move) telah memulakan program mereka sejak pertengahan bulan Disember tahun lalu.

Namun fokus pengisian artikel ini adalah untuk berkongsi kepada anda berkenaan betapa hebatnya idea yang direalisasikan, baju bercakap.

Dengan inisiatif ini amatlah membantu bagi kita semua untuk berkomunikasi dengan OKU pekak bisu. Tunjuk dan angguk.
BACA: "Saya Tak Pernah Menolak" - Afiq Afendi
Cuba tengok di IG Bekindmove
#VIRAL: BAJU BILA TUNJOOK BOLEH BERCAKAP . . Bagaimana baju boleh bercakap? Teknologi yang digunakan: Tiada . Apakah perasaan anda apabila tidak mampu berkata-kata kepada OKU pekak dan bisu? . Tahukah anda perasaan OKU pekak dan bisu apabila tidak mampu berkata-kata …