Skip to main content

Selamat Tinggal Masa – Satukan Syamsul Yusof & Black Hanifah


Ramai yang bercakap tentang kehebatan filem terbaru terbitan Skop Production arahan Syafiq Yusof, KL Special Force. 

Garapan yang dianggap setanding filem hollywood ini telah merekod jualan pecah panggung 6.3 juta dalam masa 7 hari tayangan.

Tidak sah sesebuah filem sekiranya tidak disertakan dengan runut bunyi sebagai salah satu cara promosi.

Gandingan pelakon antagonis filem KL Special Force, Syamsul Yusof dan penyanyi bersuara tinggi, Black Hanifah telah bergabung dalam ‘Selamat Tinggal Masa’ yang dilancarkan pada 8 Mac 2018.

BACA: Adira Dedah Kisah Hati Dalam "Sembunyi"
Berbeza dari sebelum ini, Syamsul lebih banyak bekerjasama dengan Mawi dalam sesebuah lagu. Idea untuk kolaborasi antara Syamsul dan Black telah dirancang sejak awal tahun 2017 dan telah terlaksana melalui Selamat Tinggal Masa.

Lagu ciptaan sendiri oleh Syamsul Yusof ini turut mendapat sentuhan lirik dari sepupunya Dr. Anwar Fazal yang turut menulis bagi lagu-lagu hits Kalah Dalam Menang, Senorita dan Bukan Propaganda. 

Sudah mulai trending di laman YouTube sejak 5 hari lalu, kekuatan lagu ini yang sarat dengan mesej positif menjadi antara faktor ia diterima ramai.

Pelayar turut memberikan komen positif tentang lagu dan kolaborasi baru ini.

Selamat Tinggal Masa terbitan & edaran Monkey Bone ini sudah boleh dilayari di YouTube dengan jumlah tontonan mencecah 500,000. Juga terdapat di platform digital seperti Spotify, iTunes, Apple Music, KKBox, Joox, Raku, Younder dan Deezer.

Facebook Twitter Instagram

Comments