Skip to main content

Bekindmove Cipta Baju Boleh Bercakap Dengan Orang Kurang Upaya? Wow!

Pernah tak korang terfikir bagaimana baju boleh bercakap dengan golongan orang kurang upaya (OKU) pekak bisu? Menarik bukan?

Bekindmove merupakan sebuah organisasi baharu yang membangu golongan-golongan OKU.

Menerusi tinjauan Sensation2u di Instagram Bekindmove, organisasi MALAYSIA OUTREACH VOLUNTEER EXPERIENCE (Move) telah memulakan program mereka sejak pertengahan bulan Disember tahun lalu.

Namun fokus pengisian artikel ini adalah untuk berkongsi kepada anda berkenaan betapa hebatnya idea yang direalisasikan, baju bercakap.

Dengan inisiatif ini amatlah membantu bagi kita semua untuk berkomunikasi dengan OKU pekak bisu. Tunjuk dan angguk.
BACA: "Saya Tak Pernah Menolak" - Afiq Afendi
Cuba tengok di IG Bekindmove
#VIRAL: BAJU BILA TUNJOOK BOLEH BERCAKAP . . Bagaimana baju boleh bercakap? Teknologi yang digunakan: Tiada . Apakah perasaan anda apabila tidak mampu berkata-kata kepada OKU pekak dan bisu? . Tahukah anda perasaan OKU pekak dan bisu apabila tidak mampu berkata-kata kepada anda? . Pertama kali di Malaysia! Memperkenalkan baju TunjookAnggook Baju yang memudahkan OKU dan anda untuk berbual tanpa prejudis. . Dengan menyumbang anda mampu mengubah Malaysia menjadi lebih baik – OKU-Friendly . Komunikasi kini lebih mudah dengan TunjookAnggook! . Bagaimana untuk anda menyumbang? google: activate.my Pilih - donate/derma pilih category – disabilities Pilih – tunjuookanggook Buat sumbangan semampu anda Bagaimana untuk saya membeli? Pre-Order - En Senyum – 019-377 0361 Warna: Merah, Hitam, Biru, Hijau, Purple Size: S – 4XL Harga: RM35.00 (Cotton Short Shirt) RM40.00 (Cotton Long Shirt) RM40.00 (DriFit) . #tunjookanggook #bekindMOVE #PakatanCetak #Actyvate #bekindlivekind #buatbaikhidupbaik #deaf #disabilities
A post shared by M.O.V.E (@bekindmove) on

Comments